.: Hjem .: Infotavle .: Oppdateringer .: Blogg
.: Velkommen

Om oss
.: Om oss/about us
  :. Om kennelen/the kennel
.: Kontaktinfo/contact info
.: Gjestebok/guestbook
.: Linker/links

Om hundene
.: Raseinfo/breed info
.: Våre hunder/Our dogs
.: Valpekull/Litters

Nyheter
.: Nyheter/news
.: Planer/plans

Album
.: Fotoalbum
.: Videoalbum

Diverse
.: Tips
.: Sagt om hunder
.: Morsomme video linker
.: Morsomme bilder

Om Kennel Terra FerrariKennelnavnet kommer egentlig av flere ting. Det gjenspeiler terra/terrier og ferrari/motor - som er en annen interesse vi har. Men betydningen bak sammensetningen Terra Ferrari må nok bli "jordfreser", som Border Terrieren opprinnelig er!

Kennelen består i dag av tre Border terrier tisper, og en huskatt. Den første tispen er også min første border terrier; NUCH Bordysk's Saguenay "Chili". Den neste tispen er Terra Ferraris Tiergan "Lucy", som er fra kennelens første kull i 2008 etter "Chili". I 2010 ble Betty født etter Lucyblandt fire brødre, og hun ble boende her. Planen er å holde kennelen i en liten skala, med fokus på kvalitet fremfor kvantitet, og med tilfredse hunder.
Det vil bli født valper hos oss fra tid til annen, men kanskje ikke hvert år.
Alle hundene er høyt elskede familiehunder og behandles som familiemedlemmer. De bor selvsagt sammen med oss og er med oss på det aller meste.

Alle valpene som fødes her vokser opp inne sammen med oss, med alle de inntrykk det gir. Det brukes mye tid på å miljøtrene valpene både hjemme, og senere i fremmede miljø for å gi dem den styrke og trygghet vi kan gi dem. Foreldredyr som brukes i avl er alltid i god helse, premierte og av sterke linjer.
Målet med avlen er å få frem gode rasetypiske hunder, noe som betyr sosiale, aktive og trygge familiehunder og sunne og flotte tur- og jaktkamerater. Jeg legger vekt på å ivareta alle de typiske og sunne egenskapene både fysisk og psykisk i tillegg til eksteriørt, alt i ei pakke så og si.

Jeg var så heldig at jeg fikk kjøpe verdens herligste hund da jeg hadde bestemt meg for å eie Border terrier - Chili (NUCH NVCH Bordysk's Saguenay). Hun er blitt tre år når kennelen ble registrert i 2007, og ble Norsk utstillings champion 2,5 år gammel. Hun er en fantastisk arbeidshund og er flink i alt hun gjør. Vi har fått prøve oss innen det meste av hundeaktiviteter som redningshundtrening med NRO, div. lydighetskurs, div. spor og agility. Hun elsker å gå agility og spor, og ble også dobbeltpremiert på blodspor høsten 2008, senere viltsporchampion og i tillegg godkjent ettersøkshund i 2010. Hun har tonnevis med personlighet i den lille kroppen, og et herlig gemytt. Jeg er veldig stolt over å ha henne som kennelens stamtispe.

Både som eier og oppdretter er det viktig for meg å kjenne både rasens historie og særpreg. Jeg ønsker fremfor alt å bevare de riktige kvalitetene i rasen i min avl, og legger vekt på både fysikk, helse og mentalitet.

Border terrieren er langt i fra noen "pyntehund". Det er en rase best egnet for en aktiv eier/familie som setter pris på enten jakt eller andre former for hundesport/aktiviteter. Borderen er en rase som egner seg til det aller meste, og som sjelden blir sliten. En fornøyd border terrier er en aktiv border terrier.

Jeg ønsker et godt forhold til alle mine valpekjøpere, og holder alltid videre kontakt med valper og nye eiere.

Ta gjerne kontakt hvis du ønsker å vite mer.


About the kennel

Our kennel is housing three border terrier bitches and the house cat.
I keep my kennel as well as the breeding small because the most important thing for me is to have time for my dogs. We will hopefully have litters from time to time, but probably not every year.
I only breed on healthy dogs that have been rewarded with at least 1. quality at dog shows, and sometimes even earth dog tests or tracking, and I am selective when finding a match for my bitches.
The goal of my breeding program is to produce healthy and sound borders that are typical for the breed in every way.

Please feel free to contact me if you want to to know more about us or our dogs.
Our home


Kennel Terra Ferrari er medlem av Royal Canin Breeder Club.