.: Hjem .: Infotavle .: Oppdateringer .: Blogg
.: Velkommen

Om oss
.: Om oss
.: Om kennelen
.: Kontaktinfo
.: Gjestebok
.: Linker

Om hundene
.: Raseinfo
.: Våre hunder
.: Valpekull

Nyheter
.: Nyheter
.: Planer

Album
.: Fotoalbum
.: Videoalbum

Diverse
  :. Tips
.: Sagt om hunder
.: Morsomme video linker
.: Morsomme bilder

Tips

Fôring

Uansett hvilket merke du velger å fôre din hund på så er dt viktig at hunden får de næringsstoffene den trenger. Det beste fôret fåes kjøpt i dyrebutikker og hos enklete veterinærklinikker. Vær nøye og bevisst på å gi hunden et godt fôr. Dårlig hundefôr kan nærmest sammenliknes med å måtte overleve på burger og pommesfrites hele livet. Man kan se resultater av riktig fôring på skinnende pels, sunne klør, lite røyting og normalt lite avføring.
Det er anbefalt å bruke tørrfôr av et godt merke som hovednæring. Man kan variere ved å bruke råfôr for hund eller noe annet godt som er sunt for hunder som variasjon.
Husk alltid la hunden ha friskt vann tilgjengelig. Vannet bør skiftes ca 2 ganger om dagen, og skålen rengjøres hver gang.

En normalt gjennomsnittlig foringsveiledning med utgangspunkt i Royal Canin og tilsvarende:

Fra 5-8 uker: Starter/junior
Fra 2-10 måneder: junior
Fra 10 mdr - 8 år: adult
Fra 8 år -> Senior

2-4 mdr: 4 ggr daglig
4-6 mdr: 3 ggr daglig
6 mdr -> 2 ggr daglig resten av livet

Det er sunt for hunden å få delt opp måltidene i mer enn ett hovedmåltid om dagen. Det er påvist mindre risiko for nyre og leverproblemer samt magedreining som kan være akutt dødelig. Det er også enklere å kontrollere hundens vekt, og næringsbehov i henhold til trening.Flere tips >>.